Ακμή

 
 

 
 
Η ακμή είναι η νόσος κυρίως της εφηβικής ηλικίας και χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων.Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρείται αυξημένη συχνότητα και στους ενήλικες!!!

Είναι μια από τις πιο συχνές δερματοπάθειες. Εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Πρόκειται για φλεγμονή των τριχοσμηγματογόνων μονάδων του προσώπου και του κορμού. Παρατηρείται συχνότερα στην εφηβεία και είναι βαρύτερη στα αγόρια. Εκδηλώνεται με φαγέσωρες (φαγεσωρική), βλατιδοφλύκταινες (βλατιδοφλυκταινώδης) ή οζίδια και κύστεις (οζιδιακή και κυστική ακμή).

Σπανιότερα εμφανίζεται ακμή την ενήλικη γυναίκα καθώς και κεραυνοβόλος ακμή με οξεία έναρξη βαριάς κυστικής ακμής Η ακμή προκύπτει από μια διαταραχή της κερατινοποίησης των τριχικών θυλάκων κατά την οποία το κερατινώδες υλικό γίνεται πυκνότερο και αποφράσσει την έκκριση του σμήγματος. Η διαταραχή αυτή σε συνδυασμό με την επίδραση ορμονών (ανδρογόνων ) καθώς και μικροβίων (propionibacterium acnes), σε άτομα με κατάλληλο γενετικό υπόστρωμα, οδηγεί σε υπερπαραγωγή σμήγματος, άσηπτη φλεγμονή και σαν επακόλουθο απόφραξη του τριχικού θυλάκου με σμήγμα.

Η ακμή μπορεί να επιδεινωθεί από το stress καθώς και από ενδοκρινολογικές διαταραχές ή κατά την εμμηνορρυσία.
 

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

 
ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΡΜΟΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
 
ΒΑΘΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ PEELING
 
LASER ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
 
 
 
 
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Παπαφωτίου Διαμάντω
 
Ιωνίας 42
174 56 Άλιμος
 
Τηλέφωνο: +302109965089
 
Κινητό: +306977284777